סל קניות
סל קניות ריק
דרומית לעיר צ’אנג ראי, השוכנת בצפון תאילנד, ישנו מקדש בודהיסטי מרהיב שכולו לבן. מקדש Wat Rong Kuhn, הוא מקדש שתהליכי בנייתו טרם הסתיימו אך הוא עדיין מהווה מוקד משיכה לתיירים רבים שמגיעים לבקר באזור.
את המקדש השוכן בצ’אנג ראי תכנן ועיצב אמן תאי המוכר בשל יצירותיו הכוללות אלמנטים בודהיסטים, ושמו צ’אלרמצ’י קוסיטפיפאט. האמן לא היה אדריכל כל חייו. הוא התחיל את דרכו בעולם העיצוב בתור צייר ובמרוצת השנים הפך לאדריכל ועיצב את המקדש הייחודי הזה כשאחד מיעדיו היה להפוך את המבנה למרכז ללמידת הדת הבודהיסטית ולמדיטציה. האמן האמין בכל ליבו שבזכות בניית המקדש, הוא יזכה לחיי נצח.
המקדש החל להיבנות בשנת 1996, כלומר לא מדובר במקדש עתיק או היסטורי, ומטרת בנייתו הייתה כמחווה למלך תאילנד, ראמה התשיעי. למרות שהמקדש חדש יחסית, הוא נבנה למעשה על שרידיו של מקדש מוזנח והרוס. כיום מגיעים לצ’אנג ראי תיירים רבים, ובייחוד בכדי לבקר במקדש הלבן. התיירים משאירים כספי תרומה עבור המשך בנייתו של המקדש. הם משלמים דמי כניסה, בניגוד למבקרים התאילנדים, ואף רוכשים באתר עצמו עלי כסף ייחודים, שכן לפי האמונה, הם עשויים להביא עמם מזל טוב וברכה. אמנם בניית המקדש הייתה אמורה להסתיים בשנת 2008, אך בנייתה ממשיכה עד היום וצפויה להסתיים בשנת 2070.
מבנה המקדש משלב אדריכלות ייחודית לצד יסודות בודהיסטים שונים, כך שכל אלמנט במקדש מתכתב עם אמונת הבודהיזם. עיצובו של המקדש שונה מיתר המקדשים המצויים בתאילנד, אך הוא מהווה מוקד לביקורי תיירים בשל ייחודיותו.
המקדש מורכב מתשעה מבנים שיוצרים נוף ייחודי ועל קירותיו מצויות מראות מיניאטורות ופיסות זכוכית, שבמגע קרני השמש, הן זוהרות ומעניקות למקדש יופי מרהיב ונוצץ. פיסות הזכוכית הללו משקפות חכמה וקדושה. בין המבנים, ובדרך המובילה למבנה המרכזי ישנו אגם וגשר, שכן מדובר במעבר לבודהיזם. אגב, אם תהיתם מדוע המקדש כולו צבוע בלבן, מוטב שתדעו כי צבע זה מסמל למעשה, את הטוהר והתום של בודהה.
המקדש כאמור, מעוטר באלמנטים שונים המסמלים יסודות בודהיסטים, למשל ידיים הפונות מעלה מהווה סמל לתשוקה אנושית ללא שליטה. לפי פרשנויות שונות, ניכר כי האמן רצה לשקף כי התשוקה האנושית היא דחף בלתי נשלט וכי על האדם להתעלות על עצמו ולהתגבר על הדחפים הללו. מעבר לזה, המקדש מקושט במגוון פסלי גולגולות וראשים, אותם לא תוכלו לפספס.
יתר על כן ניתן לראות במקדש ציורי קיר מתחום המדע הבדיוני כדוגמת גיבורי העל סופרמן ובאטמן כמו גם דמויותיהם של הלו קיטי והארי פוטר. גם לדמויות הבדיוניות יש תפקיד נכבד ברוח הבודהיסטית וזאת בכדי להעביר מסר לפיו האדם המודרני בעל נטייה לתאוותנות, שכן זוהי אחת מהתכונות הרעות של האנושות לפי דת הבודהיזם. אפילו חדרי השירותים מעוצבים באופן המשקף יסודות בודהיסטים. גוף האדם הגשמי מאופיין בחדר שירותים מוזהב זאת בהשוואה לצבעה הטהור של הנפש ושל הבודהיזם. אמנם עד כה נדמה כי עיצובו של המקדש בעל סממנים מודרניים שנשאבו מהתרבות המערבית, אך כדאי לדעת שישנן גם דמויות בודהה ייחודיות המוצבות במבנה.
בהגיעכם לצפון תאילנד, ולצ’אנג ראי בפרט, מוטב שתבקרו במקדש הלבן ותתרשמו מיופיו ומהאלמנטים השונים שמרכיבים אותו, שכן מדובר באתר ייחודי ומרהיב במיוחד.