סל קניות
סל קניות ריק
תאילנד היא מדינה גדולה בדרום מזרח אסיה אשר כובשת רבים ביופייה הטרופי, חופי הטורקיז שלה, הג’ונגלים והתרבות המיוחדת שלא תפגשו בשום מקום אחר. רבים מחשיבים את תאילנד לגן עדן עלי אדמות בזכות האווירה הקסומה השוררת שם, האוכל הטעים והמבחר הענק של הפירות שתוכלו לטעום וליהנות מהם אך ורק שם. אז אם אתם מתכננים לבקר או לטייל בתאילנד השנה, חשוב שתוודאו ותבדקו את כל הפרטים העדכניים לגבי הוויזה שתאפשר לכם להיכנס ולשהות במדינה הקסומה הזאת בלי בעיות מיותרות. הכינו את המזוודות, אנחנו מתחילים.
אזרחי מדינות רבות כולל ארה”ב, קנדה, מדינות אירופה וישראל יכולים להיכנס לתאילנד ל-60 יום בלי הצורך להוציא ויזה מיוחדת. כל תייר אשר מגיע לתאילנד דרך הים, היבשה או האוויר מקבל עם כניסתו לתאילנד ויזה אשר תקפה ל-60 יום ואין צורך לשלם עליה או להגיש מסמכים מיוחדים כדי לקבל אותה. אם הגעתם לתאילנד במעבר יבשתי, בשייט או מעבר ממדינה שכנה, תוכלו לקבל בהגעתכם ויזה רק ל-15 ימים .לכן אם אתם מתכננים לשהות בתאילנד מעבר ל-15 ימים או 45 ימים, עליכם להגיש בקשה לוויזה משגרירות תאילנד בישראל לפני הגעתכם.
עדכון חשוב מחודש ינואר 2024
החל מחודש ינואר 2024 חובה על הנכנסים לתאילנד להגיע עם דף ריק בדרכון – לנוסעים שנוחתים בפוקט חובה עליכם להציג כרטיס יציאה מתאילנד.
כניסה אווירית
כל תייר שנכנס לתאילנד (דרך האוויר, הים או היבשה), מחויב בויזת כניסה (אשרת כניסה). היא תקפה עבור שלושים יום בלבד. היא לא עולה כסף וניתנת לכולם (אז אין מה לדאוג).
כניסה יבשתית
אם אתם נכנסים לתאילנד דרך מדינה שכנה (בשייט או נסיעה למשל), תקבלו ויזה באופן דומה למה שתואר קודם, אבל היא תהיה תקפה ל-15 יום בלבד. כדי לקבל ויזה ארוכה יותר, תצטרכו להגיש בקשה בשגרירות תאילנד במדינה שממנה אתם מגיעים ולשלם מחיר סמלי (ולהביא 2 תמונות פספורט ודרכון).
גם לתאילנד יש סוגי ויזות שונות אשר ניתנות למטיילים, מבקרים, עובדים או סטודנטים. השוני מתבטא בעיקר באורך השהיה אשר הוויזה מאפשרת. למטיילים שביננו סוגי הוויזות הרלוונטיות הן כמובן ויזות התיירים אשר ניתנות ל-60 יום.
ויזת תייר (Tourist Visa)
שם באנגלית: Tourist Visa (TR)
תנאים: דרכון בתוקף לפחות 6 חודשים מיום הכניסה, הוכחת כרטיס טיסה חזרה, והוכחת אמצעים כספיים (לפחות 20,000 באט לאדם או 40,000 באט למשפחה).
תקופת שהייה: עד 60 ימים, עם אפשרות להארכה של 30 ימים נוספים.
ויזת עסקים (Business Visa)
שם באנגלית: Non-Immigrant Visa B
תנאים: מכתב המלצה מהחברה המעסיקה, הזמנה מחברה תאילנדית, ומסמכים נוספים המוכיחים את מטרת הביקור העסקי.
תקופת שהייה: בדרך כלל 90 ימים, עם אפשרות להארכה.
ויזת חינוך (Education Visa)
שם באנגלית: Non-Immigrant Visa ED
תנאים: מכתב קבלה ממוסד חינוכי מוכר בתאילנד, הוכחת תשלום שכר לימוד, ומסמכים אקדמיים רלוונטיים.
תקופת שהייה: עד שנה, עם אפשרות להארכה בהתאם לתוכנית הלימודים.
ויזת פנסיונרים (Retirement Visa)
שם באנגלית: Non-Immigrant Visa O-A (Long Stay)
תנאים: גיל מינימלי 50 שנים, הוכחת הכנסה חודשית של לפחות 65,000 באט או הפקדה בנקאית של 800,000 באט, ביטוח רפואי, ובדיקות רפואיות.
תקופת שהייה: שנה אחת, עם אפשרות לחידוש שנתי.
ויזת נישואין (Marriage Visa)
שם באנגלית: Non-Immigrant Visa O (based on marriage)
תנאים: תעודת נישואין, הוכחת הכנסה או חסכונות, ומסמכים המעידים על הקשר עם בן/בת הזוג התאילנדי/ת.
תקופת שהייה: בדרך כלל 90 ימים, עם אפשרות להארכה לשנה.
ויזת עבודה (Work Permit)
שם באנגלית: Non-Immigrant Visa B (for employment)
תנאים: הצעת עבודה מחברה תאילנדית, אישורים ממשרד העבודה התאילנדי, ומסמכים נוספים הקשורים להעסקה.
תקופת שהייה: בדרך כלל שנה, עם אפשרות לחידוש.
חשוב לציין כי תנאי הויזות ותקופות השהייה עשויים להשתנות, ומומלץ תמיד לבדוק את המידע העדכני ביותר באתר הרשמי של משרד החוץ התאילנדי או בשגרירות תאילנד הקרובה לפני הנסיעה.
ויזה זו ניתנת מידית בהגעה לתאילנד, ולכן היא גם נקראת “ויזה בהגעה”. כמו שנאמר בפסקה הקודמת הוויזה הזאת ניתנת במטוס או בשדה ברגע ההגעה. זוהי ויזה שניתנת לכול תייר ברגע הגעתו, היא לא עולה כסף ואיננה דורשת הגשת מסמכים מיוחדים או עמידה תנאים מסוימים.
לצורך הגשת בקשה להנפקת אשרת כניסה לתאילנד למשך 90 יום תידרשו להגיע לשגרירות תאילנד בישראל ולמלא טופס בקשת ויזה. לאחר שתמלאו את הטופס, תצטרכו לעבור כמה שלבים נוספים והם: שיחה קצרה עם אחד מנציגי השגרירות, תשלום במזומן על הוויזה והשארת הדרכון בשגרירות לצורך בדיקה והנפקת הוויזה. תהליך ההנפקה בדרך כלל לוקח כמה ימים, ומיד בסיומו תוכלו להגיע לשגרירות לאסוף אותו בחזרה. כמו כן עליכם להביא כמה מסמכים בשביל למלא את טופס הבקשה ולהנפיק את הוויזה. המסמכים שצריך להביא איתכם הם כנדרש:
כאשר אתם מעוניינים להגיע לתאילנד מהמדינות השכנות או מעוניינים לשלב מדינות נוספות בטיול שגובלות עם תאילנד כמו קמבודיה, לאוס, בורמה או מלזיה – לעיתים יש אופציה למעבר קרקעי בין המדינות. במקרה כזה הוויזה שתקבלו תהיה תקפה אך ורק ל-15 ימים ובתנאי שאתם נכנסים לתאילנד בפעם הראשונה הטיול. אם אתם מעוניינים להישאר בתאילנד למשך תקופה שעולה על 15 ימים, עליכם לגשת לשגרירות תאילנד במדינה שבה אתם נמצאים. לצורך העניין, בלאוס אפשר להגיע לשגרירות שנמצאת בווינטיין ולהגיש בשגרירות בקשה לוויזה למשך 60 ימי שהייה. לצורך הגשת הבקשה לוויזה בשגרירות לאוס תצטרכו לצרף את הדרכון שלכם לבקשה ושתי תמונות פספורט. כמו כן, לצורך הנפקת הוויזה בשגרירות לאוס תצטרכו לשלם 1,000 בהאט. גם בשגרירות לאוס תהליך הנפקת הוויזה לתאילנד לא לוקח זמן רב ולאחר כמה ימים כבר תקבלו אותה מאושרת יחד עם הדרכון שלכם.
אם אתם נמצאים בתאילנד והחלטתם להאריך את השהייה שלכם במסגרת הטיול, לא משנה מהן הסיבות, דעו שאפשר לעשות זאת. אפשר להאריך את אשרת השהייה בתאילנד עוד ב-30 ימים בעזרת משרדי ההגירה הנמצאים בכל רחבי תאילנד, בין אם קיבלתם את הוויזה שלכם בעת ההגעה ל-60 ימים בלבד – תוכלו לקבל הארכה לוויזה שלכם של 30 ימי שהיה נוספים בתאילנד. אם תבחרו להאריך את הוויזה שלכם באחד ממשרדי ההגירה הפזורים בכל רחבי תאילנד, עליכם לוודא שהדרכון שלכם בתוקף למשך החצי שנה הבאה ולהביא עימכם צילום דרכון, תמונת פספורט ואת טופס הוויזה שאותו קיבלתם בכניסה לתאילנד. נוסף לאלו עליכם לבקש מהמלון שבו אתם שוהים טופס 30TM ,למלא אותו ולהביא עימכם מזומן כדי לשלם על בקשת ההארכה שכנראה תעלה באזור ה-1,900 בהאט. כדאי להגיע למשרדי ההגירה ולהגיש בקשה להארכת הוויזה כשבוע לפני פקיעת תוקף הוויזה הקיימת, משום שהליך הנפקת הארכת הוויזה יכול לקחת כמה ימים. כמו כן, חשוב לשים לב שאתם לא מגיעים למצב שבו נשארתם בתאילנד מעבר לזמן הנתון לפי הוויזה שניתנה לכם, במצב כזה תסתכנו בקנס במקרה הטוב ובכניסה לכלא התאילנדי או איסור כניסה עתידית לתאילנד במקרה הרע.
אם לא שמתם לב לתאריכים וכן יצא מצב שבו נשארתם בתאילנד מעבר לתוקף הוויזה שניתנה לכם, תוכלו לנסות להסדיר את הבעיה, אבל כאמור המצב הזה ממש לא מומלץ ועליכם לעשות הכול כדי לא להגיע לשהייה מעבר לוויזה שניתנה לכם. אם מדובר בשהיית יתר של יומיים או שלושה תוכלו פשוט להגיע לשדה התעופה ולשלם קנס של 500 בהאט ליום. אם מדובר בחריגה של יותר מ-3 ימים מהוויזה שקיבלתם, כדאי מאוד שתיגשו למשרדי ההגירה ותנסו להסביר את הסיבות שלכם למקרה הנ”ל. סביר להניח שתשלמו קנס על שהייה ממושכת ויכול להיות שיתנו לכם להאריך את וויזת השהייה התיירותית שלכם באופן מסודר, אך כאמור, יכול להיות שתצפו לעונש קשה יותר של כניסה לכלא או איסור כניסה עתידית לתאילנד. בשביל להימנע ממצב כזה כדאי מאוד להגיע לתאילנד אחרי שתכננתם מסלול טיול שיתאים לפרק הזמן שאותו אתם מתכוונים לבלות בתאילנד וכל תוכלו לדעת איזו ויזה להגיש ואם תצטרכו להאריך אותה מבעוד מועד. כמו כן חשוב מאוד לשמור על מסמכי הוויזה וצילומים שלהם למקרי חירום, בעיקר אם אתם מטיילים לבד, ולקחת איתכם גם תמונות פספורט לכל מקרה.
תאילנד היא גן עדן למבקרים ולתיירים מכל העולם. עלינו התיירים, לכבד את חוקי המדינה ובעיקר את תקנות השהייה המותרות בה לתיירים. תאילנד מאפשרת שהייה ארוכה לתיירים של עד 90 ימים בממוצע, כאשר הדרישות לשם קבלת הוויזה הן סטנדרטיות ביותר וכלל לא קשות לקבלה או לעשייה, וגם המחיר בעבור השירות הוא סמלי ונגיש. אם כן שימו לב לתנאים הקיימים, היו ערניים לתאריכים הנקובים על גבי הוויזות שהונפקו לכם וגשו להאריך אותן במשרדי ההגירה של תאילנד, אם תזדקקו או תרצו כך.