סל קניות
סל קניות ריק
יש אין סוף סיבות לטוס ולטייל בתאילנד, החל מהחופים המרהיבים ועד לאטרקציות הייחודיות שהמדינה מציעה למבקריה. לצד כל האטרקציות הללו, ברחבי תאילנד נערכים לא מעט פסטיבלים לאורך כל השנה, כשלכל פסטיבל מאפיינים מיוחדים משלו. חשוב לציין שלוח השנה התאילנדי מתבסס על לוח השנה הבודהיסטי, לכן לעיתים לא תהיה התאמה ללוח השנה הלועזי באירועים המסורתיים (למשל, תחילתה של השנה התאילנדית היא באפריל). מתכננים טיול לתאילנד? אל תפספסו את הפסטיבלים הבאים:
מידי שנה, בבנגקוק (בצ’יינה טאון), נערך פסטיבל ייחודי לכבוד ראש השנה הסיני, אותו חוגגת הקהילה הסינית בתאילנד. הפסטיבל מאופיין במגוון רחב של אלמנטים מהתרבות הסינית, לרבות הופעות רחוב ודוכני מזון. אם לא די בכך, את הפסטיבל מלווה מצעד רחב היקף, בו משתתפים רקדנים ייחודיים בתלבושות מסורתיות ותחפושות, וכמובן, איך אפשר בלי האלמנט הסיני המובהק – בובות ענק בדמות דרקון. אין ספק שמדובר בחגיגה מפוארת וייחודית, כך שאם אתם מתכננים טיול לתאילנד בחודשי ינואר-פברואר, מומלץ להתעדכן בתאריכים המדויקים של הפסטיבל ולהגיע לחגוג עם הקהילה הסינית באזור.
בעיר צ’אנג מאי, הממוקמת בצפון תאילנד, מתקיים מידי שנה פסטיבל פרחים ייחודי, במהלכו העיר כולה מתקשטת בפסלים צבעוניים ומיוחדים. בין הפסלים תמצאו דמויות של בעלי חיים, מבנים קדושים וסצנות מסיפורים מסורתיים, שכולם מפוסלים מפרחים. נשמע די מדהים לא?
אגב, אחד הפרחים הדומיננטיים ביותר בפסטיבל, הוא הסחלב, שכן זוהי עונת הפריחה שלו.
בחודש מרץ מתקיים בתאילנד פסטיבל העפיפונים, והשמיים מתמלאים עפיפונים בשלל גדלים וצורות. גדלי העפיפונים לא תמיד יהיו סטנדרטיים, כך שניתן לראות עפיפונים גדולים במיוחד. מלבד זאת, במהלך הפסטיבל מתקיימות תחרויות כמו תחרות העפיפון המעוצב או חביב הקהל.
פסטיבל SONGKRAN, ראש השנה התאילנדי הקרוי גם חג המים, הוא פסטיבל שנערך בכל רחבי תאילנד, במטרה להודות על הגשמים שפוקדים את המדינה. מדובר במנהג מסורתי בתאילנד, זאת משום שבתרבות התאילנדית, מים הם סמל לברכה. כמו כן, האמונה הרווחת היא שהמים מטהרים את חטאי השנה הקודמת, כך ניתן להתחיל את השנה על הצד הטוב ביותר. הפסטיבל מאופיין בתהלוכות רחוב, תחפושות ססגוניות, ריקודים וכמובן – מלחמות מים בין משתתפי האירוע, הכוללות בין היתר שימוש ברובי מים. מלבד זאת, השמועות מספרות שלא מעט אנשים בבנגקוק אוהבים לשפוך מים מחלונות ביתם על העוברים והשבים. עם שקיעת החמה, הפסטיבל הופך לססגוני עוד יותר, כך שישנן תהלוכות רחוב ייחודיות, מצעדים, מסיבות וחגיגות נוספות.
אגב, אם אתם מתכננים לשהות בתאילנד באפריל, רכשו מבעוד מועד רובי מים, אין לדעת באיזה שלב בטיול תיתקלו במלחמות המים. כמו כן, אל תשכחו להביא עמכם כיסויים ייעודיים למכשירים הניידים, כי מלחמות המים המסורתיות נערכות בכל רחבי המדינה.
בשלושת ימי פסטיבל פי טה חון, שנערך בפרובינציית לואי (חבל איסאן), התושבים מתחפשים לרוחות רפאים ולעיתים גם עוטים מסיכות ייחודיות עשויות עץ. הם עורכים תהלוכה בה ניתן לחזות בפסלו של בודהה, ובמהלכה, הם מפחידים את הסובבים והמשתתפים. אם אתם תוהים על מה מבוסס הפסטיבל, וודאי תופתעו לגלות שמדובר באגדה בודהיסטית לפיה ישנה נסיכה בשם וסנדרה, שהייתה למעשה גלגול של בודהה. עם הגעתה לעיר, כל האזרחים והתושבים יצאו במחולות, וערכו לה קבלת פנים מפוארת. בקבלת הפנים הזו השתתפו גם רוחות הרפאים, שהסתנוורו מיופייה והגיעו לקבל את פניה.
אחד הפסטיבלים המרהיבים ביותר בתאילנד, הוא פסטיבל הנרות שנערך בעיר אובון רצ’אטאני, המאופיין בתהלוכת נרות ססגונית הכוללת נרות שעווה גדולים במיוחד, שגולפו בעבודת יד. התהלוכה פותחת את תקופת הצום הבודהיסטי, ולפי המנהג הנרות הללו מאירים את תחילתה של תקופת ההתנזרות.
הפסטיבל הצמחוני נערך במקדשים בפוקט, והוא חג דתי ייחודי ולפיו משתתפי הטקסים יזכו במזל טוב. כמו כן, הטקסים הללו מהווים את יריית הפתיחה של הצום הטאואיסטי, בו נהוג להימנע מאכילת בשר ושתיית אלכוהול. אורכו של החג כעשרה ימים, ובמהלכם המשתתפים מקפידים לאכול מאכלים צמחוניים בלבד משום שהם מאמינים שהתזונה הצמחונית תסייע להיטהרותם כמו גם למחילה על חטאיהם. מלבד זאת, בימי החג יש לא מעט טקסים דתיים שנערכים במקדשים בפוקט, כמו בקשת רחמים מהרוחות והאלים, הליכה על גחלים וטיפוס על סולם העשוי מסכינים. את הפסטיבל חותמים בתהלוכת רחוב, כשבמהלכה רבים נועצים בגופם סיכות, סכינים ומחטים כסמל לדבקות באמונתם.
עם סיום תקופת הצום הבודהיסטי, נערך אירוע ייחודי ובו נהר המקונג מתמלא בסירות מוארות ומעוטרות, המכילות מגוון מנחות ייחודיות. אבל איך זה מתחיל? ובכן בבוקר יום האירוע, הסירות הללו מהווה חלק משמעותי מתהלוכת הרחוב בפסטיבל, כשבמהלכה כמובן נערכת תחרות יופי לסירות. עם שקיעת השמש, מתקיימים טקסים דתיים ובמהלכם משיטים את הסירות המוארות בנהר, שזה בהחלט אחד הרגעים המרהיבים ביותר במהלך הפסטיבל.
אם יש פסטיבל שלא כדאי לפספס, הוא ללא ספק פסטיבל לוי קרא טונג, שנקרא גם חג האורות או פסטיבל הלוטוס הצף. הפסטיבל נועד בכדי להודות על כל גשמי הברכה והוא למעשה, חותם את עונת המונסונים במדינה. במהלך הפסטיבל ניתן לחזות בכדורים פורחים שמוארים בנרות, סירות מוארות ומעוטרות פרחים השטות בנהר הצ’או פראייה (בנגקוק), זיקוקים בשמי תאילנד ומגוון אלמנטים זוהרים וייחודיים שמאירים את המדינה כולה. ניתן ליהנות מיופיו של הפסטיבל בכל תאילנד, אך מומלץ להגיע לצפון המדינה (בייחוד לצ’אנג מאי) בתקופת הפסטיבל, שם הוא נחגג במלוא הדרו.
בגשר נהר קאוואי בקנצ’נבורי, נערך פסטיבל שאורכו כשבועיים. בשונה מיתר הפסטיבלים בתאילנד, מטרת הפסטיבל היא להנציח את המאורעות שהתרחשו במקום במהלך מלחמת העולם השנייה. למרות שהפסטיבל מנציח מאורעות עצובים, הוא מועבר בצורה יוצאת דופן תוך חגיגות ייחודיות.
יום ההולדת למלך אמנם מתקיים בבנגקוק, אך מדובר בחגיגה רחבת היקף בכל המדינה. הפסטיבל מאופיין בתפאורה מלכותית הכוללת לא מעט תמונות של המלך כמו גם מוזיקה מסורתית ושלל אלמנטים דקורטיביים המשויכים לתרבות התאילנדית.
אגב, במהלך החגיגות, מתקיים בפוקט מירוץ הסירות המלכותיות, הכולל בין היתר, חלוקת גביעים בתום האירוע.
לתכנן את הטיול לתאילנד זו משימה מהנה ומאתגרת, במהלכה יש לערוך רשימה של כל היעדים בהם תרצו לבקר והאירועים שמתקיימים בתקופת שהותכם בתאילנד. אם אתם מגיעים לאזור באחד מבין החודשים שצוינו מעלה, שלבו במסלול הטיול גם ביקור בפסטיבל – כך תוכלו ליהנות מחוויה תרבותית יוצאת דופן.