סל קניות
סל קניות ריק
לוח השנה התאילנדי, בשונה מלוח השנה הלועזי המוכר, מבוסס על לוח השנה הבודהיסטי, ולכן תחילתה של השנה התאילנדית נחגגת בחודש אפריל (13-15.4). ראש השנה התאילנדי (SONGKRAN), המכונה גם “חג המים”, הוא בין האירועים המשמעותיים ביותר בתאילנד, כשבתקופת ימי החג, יש לא מעט התרחשויות, כמו פסטיבלים ותהלוכות ברחבי המדינה, כשבמהלכן נהוג להשפריץ מים אחד על השני. מהו ראש השנה התאילנדי? מהם האירועים שמתקיימים ברחבי המדינה ומדוע נהוג להשפריץ מים ברחובות? כל התשובות במאמר שלפניכם.
ראש השנה התאילנדי מייצג את תחילתה של השנה החדשה, והוא מהווה סמל להתחדשות, היטהרות ולהתחלה חדשה וטובה יותר, מה שבא לידי ביטוי במנהגי החג השונים. החג חל ב13 באפריל, אך כבר יום קודם לכן, המקומיים מטהרים את ביתם ומנקים אותו לקראת בואה של השנה החדשה. בבוקר החג המקומיים נושאים תפילות, מכינים מאכלים מסורתיים, מבקרים במקדשים, שוטפים את פסלי בודהה ומעניקים מנחות. כמו כן, מאחר וישנה חשיבות רבה לכל הנוגע לכבוד למבוגרים, ביום הראשון לחג נהוג לבקש ממבוגרים את ברכתם תוך שפיכת מי וורדים על הידיים.
בין שלל הפסטיבלים בתאילנד, “חג המים” נחשב לאחד הפסטיבלים האהובים ביותר. לאורך שנים הפסטיבל היה מאופיין בשלל אלמנטים מסורתיים, כשבשנים האחרונות החגיגות הפכו לתיירותיות יותר ויותר. תיירים רבים מגיעים להשתתף בפסטיבל המים השנתי בתאילנד, הכולל תהלוכות ענק צבעוניות (בעקבותיהן המשטרה סוגרת מספר רחובות), מוזיקה שמחה ואירועים מרהיבים במיוחד. מלבד האירועים הגדולים, אל תשכחו שמדובר בחג, לכן במהלך הימים הללו מתקיימים טקסים דתיים במקדשים, כמו גם אלמנטים מסורתיים נוספים.
חגיגות המים בתאילנד הן בין האירועים התיירותיים ביותר באזור, כשלמים יש משמעות ייחודית בעבור המקומיים. למעשה, התאילנדים מאמינים שהמים מטהרים אותם ושוטפים מעליהם את החטאים והמאורעות של השנה שחלפה. כמו כן, יש המאמינים שהמים הם סמל למזל, הצלחה ופוריות. לכן בתקופת החג (שלושה ימים) תוכלו לראות לא מעט מקומיים מצוידים ברובי מים ודליים ומשפריצים מים לכל עבר, וכן – גם על העוברים והשבים. אגב, יש שמאמינים שלמים עמם שטפו את פסלי בודהה, יש מזל טוב, ולכן תמצאו מקומיים שנוהגים להתיז את המים הללו ולהשתמש בהם בשנית.
תהלוכות הענק ברחובות הן כנראה המחזה המרהיב ביותר בחג, מאחר והתושבים נוהגים להכין מרכבות ואלמנטים ייחודיים לטובת האירוע, כשבדרך כלל התהלוכות מאופיינות במגוון רחב של פסלי בודהה שונים. אנשים חמושים ברובי מים, דליים, צינורות ואפילו קופסאות שימורים יוצאים לרחובות ומתיזים מים. אם לא די בכך, הפאבים מצטרפים לחגיגה ונפתחים בשעה מוקדמת יחסית, כמו כן הם מצטיידים מבעוד מועד בחביות גדולות ומעניקים לעוברים והשבים חוויה רטובה במיוחד. בדרך כלל, חגיגות המים יסתיימו לקראת הערב (בשעה 19:00).
אם אתם מתכננים טיול לתאילנד בתקופה בה חוגגים את ראש השנה התאילנדי, מוטב שתצטיידו בהתאם ותיערכו לחגיגות המים כראוי. את מכשירי הטלפון הניידים, המצלמות או כל פריט שעלול להיהרס ממגע עם מים מוטב להשאיר בבית המלון או לחלופין, לעטוף אותו היטב בשקיות על מנת שלא יירטב. היה והחלטתם להצטרף לחגיגות, שימו לב שלא נהוג להשפריץ מים על נזירים או על משפחות עם ילדים, לכן חשוב ורצוי להימנע מזה.
קחו בחשבון שמדובר בחג, לכן תושבים רבים חוזרים לבתיהם והחנויות עשויות להיות סגורות במהלך הימים הללו. כך או כך, מדובר בתקופה תיירותית, כך שיש לא מעט תיירים בכל רחבי תאילנד. חלק ממלחמות המים נערכות באזור הקאוואסאן בבנגקוק, כך שדרכי ההגעה לאזור עשויות להיות מאתגרות. מלבד זאת, יש חגיגות בכל רחבי תאילנד, כך שמוטב לברר מבעוד מועד מהם האזורים האידיאליים ביותר לשהות בהם במהלך ימי החג.
ראש השנה התאילנדי הוא בין האירועים הייחודיים ביותר בתאילנד. אם אתם עתידים להגיע לאזור בתקופת החג, חשוב שתתכננו את מסלול הטיול בהתאם ותיערכו למלחמות המים באופן המיטבי. אין ספק שמדובר בחג ייחודי ובעל משמעות בעבור המקומיים, כך שאם אתם מגיעים לתאילנד באפריל – אל תוותרו על החוויה הזו.