סל קניות
סל קניות ריק
מתכננים טיול לתאילנד? בין הדברים שכדאי לקחת בחשבון, לצד היעדים התיירותיים והאטרקציות, הן עלויות הטיול. כמה יעלה לכם טיול בתאילנד, וכיצד תוכלו להתנהל מבחינה כלכלית? הכנו עבורכם מדריך בנושא.
המטבע הרשמי של תאילנד הוא באט, ושוויו כ- 10.5 ₪ (מומלץ לוודא את יחס ההמרה המדויק בטרם הטיסה). תוכלו למצוא מטבעות של באט אחד, 2, 5, ואף 10 באט. לגבי השטרות, קיימים שטרות בסכום של 20, 50, 100, 500, ואפילו 1,000 באט.
הדרך הנוחה ביותר לחשב מחירים ועלויות, כמו גם המרת שקל לבאט, היא לחלק את הסכום ל- 10. אם לדוגמה רכשתם בגד ים שעלותו 200 באט, תוכלו להעריך ששוויו בשקלים יהיה כ- 20 ₪.
בכדי להמיר את הכספים שלכם לבאט, סביר להניח שתצטרכו לבצע המרה ראשונית לדולרים בארץ ורק לאחר מכן להמיר את הדולרים לבאט (כשתגיעו ליעד), למרות שייתכן ותוכלו למצוא דוכני CHANGE בארץ שימירו עבורכם את הכסף ישירות למטבע המקומי. מלבד זאת, תוכלו למשוך כספים באמצעות כרטיס אשראי בינלאומי, עד לסכום של 20,000 באט. כמו כן, חשוב לציין שבתאילנד מכבדים כרטיסי אשראי (חוץ מדוכני רחוב ושווקים), כך שמומלץ להביא עמכם כרטיס אשראי לטיול. אגב, אם החלטתם להמיר את הכסף בשדה התעופה, בשל העמלה הגבוהה רצוי להמיר סכום קטן יחסית, ובהמשך הטיול להמיר את היתר בסוכנויות CHANGE אחרות. כך או כך, מוטב שלא תסתובבו עם סכומי כסף גבוהים, ובדקו אפשרות לאחסן את הכספים בכספת בבית המלון בו תשהו.
הקפידו שהדולרים אותם אתם מבקשים להחליף אינם מזויפים, מאחר והעונשים בתאילנד נוקשים, גם אם החלפת הכספים המזויפים נעשתה ללא כוונת זדון.
תכנון טיול מצריך לא רק בחירת מסלולים ויעדים אלא גם תכנון כלכלי נכון, בכדי שלא תמצאו את עצמכם באמצע הטיול עם סכום מועט של כסף, או במקרה הגרוע יותר – בלי כסף בכלל. בכדי להתנהל באופן הנכון ביותר, יש לקחת בחשבון את כל האלמנטים שמשפיעים על עלות הטיול כדוגמת אופי הטיול, אפשרויות הלינה, טיסות פנים ותחבורה וכו’. כך או כך, מומלץ להצטייד בסכום גבוה יותר מהמתוכנן או לקחת עמכם כרטיס אשראי בינלאומי למקרי חירום.
הטיסה לתאילנד ובחזרה לארץ, היא כנראה האלמנט היקר ביותר בטיול. עלות הטיסה תלויה בחברה עמה תבחרו לטוס ובמועד. טיסה עם חברת אל-על עשויה לעלות לכם בין 1000$-1500$ (במקרים מסוימים תמצאו טיסות הלוך-חזור גם ב- 800$) ואילו עם חברות אחרות תוכלו למצוא טיסות מוזלות יותר באופן משמעותי. השיקול בבחירת חברת התעופה היא לא רק שיקול כלכלי, אלא גם העדפות אישיות, כלומר בחברה ישראלית לא רק שידברו אתכם בעברית אלא גם יגישו לכם מאכלים כשרים.
ומה לגבי טיסות פנים בתאילנד? הן ללא ספק יעלו לכם יותר מנסיעה באוטובוס, אבל מצד שני, ההגעה ליעד באמצעות אוטובוס עלולה להימשך שעות. מחירי טיסות פנים יכולים לנוע בין 50$ לבין 100$ לכיוון לאדם, ליעדים שאינם כוללים את קוסמוי. הטיסה לקוסמוי עתידה לעלות 140$-170$ לכיוון לאדם למעט טיסה מצ’אנג מאי לקוסמוי שמחירה 200$-280$ לאדם. חשוב לציין שבכל הנוגע לטיסות פנים רצוי להזמין מקומות מבעוד מועד.
אם אתם רוצים לחסוך (ולא מעט), ואין לכם בעיה לנסוע שעות ממושכות באוטובוס, ייתכן ותעדיפו להגיע מבנגקוק לדרום\צפון באוטובוסים ולא באמצעות טיסות פנים. כמובן שיש תיירים שמעדיפים לשלם יותר ולטוס, אבל זה כבר שיקול שלכם.
בין הדברים שמשפיעים על העלויות היא תקופת הטיול, זאת משום שבעונה התיירותית, בה מזג האוויר בתאילנד נחשב לאידיאלי, המחירים יהיו גבוהים יותר ואילו בעונה הגשומה, המחירים יהיו נמוכים יותר.
טיול לזוגות כמו ירח דבש, טיול לטובת הצעת נישואין כמו גם טיול משפחות, וודאי יאופיין בלינה במלונות איכותיים ואילו טיול בסגנון אחר, כמו טיולים לאחר צבא, עשויים להתאפיין בלינה באכסניות וגסט-האוסים, מה שיוזיל את עלויות הטיול, שכן הלינה באכסניות נעה בטווח מחירים של 400-1200 באט לעומת מלונות שמחירם עשוי להגיע לסך של 2000 או אפילו 5000 באט ללילה. אופציה נוספת וזולה היא לינה בחדרים משותפים, כך שהעלות אטרקטיבית במיוחד ועשויה לעלות כ-200 באט בממוצע.
לא חייבים ללון באכסניות לכל אורך הטיול, אלא ניתן לחלק את הימים, למשל באיים מסוימים ניתן ללון במלונות איכותיים ובחלק מהיעדים לשהות באכסניות. מלבד זאת, יש לקחת בחשבון שישנם יעדים בהם עלות הלינה יקרה יותר כמו למשל בקופיפי או בריילי ביץ.
לא מעט מטיילים, בוחרים לטייל ברחבי תאילנד באופן עצמאי, ולרכוש אטרקציות יומיות כמו שיט 4 האיים, טיול ג’יפים בצפון, סיור לקו-טאו וכו’, ואילו חלק מהמטיילים, רוכשים חבילות לטיולים מאורגנים לטווח ארוך יותר. טיול עצמאי תוך הרשמה לטיולים יומיים, יעלה פחות מטיול מאורגן לטווח ארוך, כך שלמעשה תשלמו רק בעבור האטרקציות שמעניינות אתכם. טיול עצמאי יקנה לכם את האפשרות לתכנן בעצמכם את מסלול הטיול ואת משך שהותכם בכל יעד, ולא תהיו תלויים באחרים. אפשרות נוספת היא לשכור רכב או להיעזר בתחבורה הציבורית ולטייל באופן עצמאי במקומות התיירותיים. על מנת לדעת מהם אתרי החובה בתאילנד ואילו יעדים אסור לכם לפספס, מומלץ להיעזר במדריך לטיול בתאילנד לחודש.
אלמנט נוסף שיש לקחת בחשבון הוא כמות האנשים שמטיילים יחדיו, כלומר אדם שמטייל לבדו ומעוניין לשהות במלונות איכותיים, ייאלץ לשלם סכומים גבוהים יותר מאחר ואינו מתחלק בתשלום הלינה עם אדם נוסף כמו גם תשלום בעבור מוניות או נסיעה בטוק טוק. האופציה הזולה היא כמובן לשהות בחדרים משותפים ולנסוע באוטובוסים.
ומה בנוגע להוצאות על בילויים, מסיבות ואלכוהול? יש תיירים שמעדיפים לרכוש אלכוהול בדיוטי פרי ויש מי שדווקא בוחרים ליהנות ממשקאות אלכוהוליים שנרכשו בתאילנד עצמה. מעבר לזה, בילויים יצריכו מכם להיעזר במוניות ובאמצעי תחבורה שונים לכן, קחו בחשבון את ההוצאות הללו.
יתרה מזאת, תאילנד כידוע מלאה במכוני ספא שונים, בהם עלות העיסויים זולה באופן משמעותי מעיסויים בארץ. יחד עם זה, אם אתם מתכננים לבלות במכוני הספא מידי יום, כדאי שתדעו שעיסוי יעלה לכם בין 200 ל- 700 באט, תלוי בסוג העיסוי ובמכון.
בתאילנד יש לא מעט אפשרויות קולינריות, בין אם מדובר במסעדות מקומיות, מסעדות ישראליות, דוכני רחוב או סניפי בית חב”ד למקפידים על כשרות. המחירים הזולים ביותר כמובן יהיו בדוכני הרחוב, שם תוכלו למצוא מגוון רחב של מאכלים בסכומים שונים וברוב המקרים הם יעלו לכם פחות מ- 100 באט. במסעדות מקומיות או מסעדות ישראליות, הסכומים שתוציאו בעבור מנה עשויים לעלות בין 100 ל- 300 באט ואפילו יותר. מחירי המנות בבית חב”ד הן לרוב יקרות יותר מיתר המאכלים בתאילנד, אבל מי שמקפיד על כשרות וודאי ימצא באפשרות זו כאידיאלית ביותר עבורו.
טיול לתאילנד למשך חודש יעלה לכם בממוצע 10,000 ₪ ומעלה, כשהעלויות תלויות כמובן במקומות הלינה, באופי הטיול וביתר האלמנטים שצוינו מעלה. מעבר לזה, קחו בחשבון שוודאי תרצו לרכוש מוצרים, מזכרות ופריטים בקניונים ובשווקים השונים. למרות שהמחירים זולים ואטרקטיביים, עדיין רצוי להגדיר לעצמכם תקציב בכדי לא להתפזר בהוצאות הטיול.
אז איך להתנהל נכון? ובכן, הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא לתכנן את הטיול, להגדיר לעצמכם מבעוד מועד את סוגי המלונות בהם תרצו לשהות ואת היעדים בהם תרצו לבקר. התנהלות נכונה ומאוזנת היא לא בהכרח טיול חסכוני, אלא טיול שמאזן בין העלויות לבין הצרכים של המטיילים, כלומר ייתכן ותעדיפו לשלם יותר ולרכוש טיסות פנים מאשר לנסוע באוטובוס, וייתכן שלינה באכסניות תהיה עדיפה עבורכם מאשר לינה בבתי מלון. לא משנה מה תבחרו, העיקר שתנצלו את החופשה, תיהנו מכל מה שיש לתאילנד להציע לכם ותצברו שלל חוויות חדשות! טיול נעים!