תאילנד אחד מהיעדים התיירותיים ביותר בעולם שמושך אליו צעירים ומבוגרים, משפחות עם ילדים וגם זוגות המעוניינים לבלות במקום רומנטי ומפנק.

ישנן טיסות ישירות מישראל לתאילנד, טיסות הנוחתות בבנגקוק הבירה, הנחשבת לשער הכניסה הראשי למדינה.

ישראלים, המגיעים לתאילנד, מקבלים מיד עם כניסתם אל המדינה (לאחר הנחיתה) אשרת שהייה, התקפה למשך 30 יום.

אשרת שהייה זו ניתנת באופן אוטומטי, היא איננה עולה כסף למקבלים אותה וגם לא מצריכה את הוצאתה מראש.

הפרט היחיד הנלקח בחשבון הוא כרטיס היציאה. כלומר, על הנוסע להראות שברשותו כרטיס טיסה יציאה מתאילנד, עליו מופיע תאריך בטווח 30 הימים הבאים.

באילו נסיבות צריך ויזה לתאילנד

אם אתם מתכננים להגיע לתאילנד ומעוניינים לשהות במדינה למעלה מ-30 יום, עליכם לדאוג להוציא מראש ויזה.

ניתן לקבל ויזה למשך תקופה של 60 יום (חודשיים), ויזה שקבלתה מהירה מאד (לרוב ניתנת כבר ביום שלמחרת).

ויזה זו בתקוף למשך 60 יום, שבמהלכם ניתן להיכנס לתאילנד לתקופה של חודשיים, המתחילה להיספר עם הכניסה.

את הוויזה, הרלוונטית לשהייה שהיא מעל לחודש ימים, יש להוציא דרך שגרירות תאילנד בישראל, שמשרדיה נמצאים בהרצליה פיתוח, ברחוב משכית 3.

על המגיש את הבקשה להגיע ויזה למשרדי השגרירות, המקבלת קהל בין הימים שני עד שישי, מהשעה 09:00 בבוקר ועד 11:30 לפנות הצהריים.

עלות הוויזה היא 150 ₪ והיא מאפשרת, ומעבר לשהות הארוכה יותר, גם אפשרות לצאת ולהיכנס לתאילנד/מתאילנד 3 פעמים.

כל כניסה שכזו תעלה למקבל הוויזה 150 ₪.

אל הבקשה לוויזה יש לצרף:

  • דרכון בתוקף.
  • צילום תעודת זהות וצילום דרכון.
  • 2 תמונות פספורט עדכניות (על רקע לבן או על רקע כחול).
  • עותק כרטיס הטיסה לתאילנד.
  • אסמכתא המראה על הזמנת המקום הלינה לימים הראשונים במדינה.(בין אם זה באחד מהמלונות בתאילנד או בקתה שניתן לשכור).
  • מכתב באנגלית מטעם מקום העבודה המוכיח את ההעסקה באותו המקום + תלוש שכר אחרון.

הארכת הוויזה

במידה ומעוניינים להאריך את השהות בתאילנד, מכל סיבה שהיא, מעבר ל-30 יום שאותם מקבלים באופן אוטומטי בעת ההגעה למדינה, הדבר אפשרי.

כדי להאריך את הוויזה, יש לפנות ישירות למשרדי ההגירה שבבנגקוק הבירה.

במידה ואתם נמצאים בעיר אחרת אתם יכולים לגשת למשרדי ההגירה במקום בו אתם נמצאים.

אתם יכולים למצוא אחד אחד ממשרדי ההגירה ברשימה הבאה.

ניתן להאריך את הוויזה ל-30 ימים נוספים. ההארכה כרוכה בתשלום של 1,900 באט. מומלץ מאד, אם יודעים שאכן הסיכוי להישאר בתאילנד תקופה ארוכה יותר מעבר ל-30 יום, הוא גבוה, להגיש את הבקשה לוויזה כבר בישראל.

כלומר, להוציא ויזה למשך תקופה ארוכה יותר.

את הבקשה, כאמור, יש להגיש דרך שגרירות תאילנד בישראל והיא יכולה להיות לתקופה של 60 יום מקסימום.

אם מדובר בטיול, כדאי מאד לבקש ויזה עם אפשרות לצאת ולהיכנס 3 פעמים מהמדינה ואל המדינה.

מעברי גבול – האם גם שם צריך ויזה

ישראלים רבים בוחרים לשלב טיול בתאילנד יחד עם טיול במדינות קרובות, כמו לאוס, בורמה, מלזיה וגם קמבודיה.

במידה ונמצאים באחת המדינות האלו ומעוניינים להאריך את הוויזה לתאילנד, ניתן להגיש בקשה באותה המדינה לאשרה הרלוונטית.

מי שנמצא בלאוס ומעוניין להיכנס לתאילנד (כניסה ראשונה) ולהישאר בה תקופה שהיא ארוכה מ-15 יום (זה משך הזמן שמקבלים באופן אוטומטי כשנכנסים במעברי הגבול הסמוכים), עליו לפנות לשגרירות תאילנד שבווינטיין לאוס ובה להגיש את הבקשה (שהות למשך תקופה של 60 יום).

לבקשה יש לצרף את הדרכון, שתי תמונות פספורט וגם תשלום של 1,000 באט. את הוויזה בשגרירות זו ניתן להוציא בין הימים שני עד שישי, מהשעה 08:30 בבוקר ועד 11:30 לפנות הצהריים.

חשוב לדעת

  • כדי להגיע לתאילנד עם הוויזה הנדרשת (רלוונטי למי שרוצה לשהות במדינה למעלה מ-30 יום), מומלץ מאד לתכנן את הטיול בתאילנד מראש.כך ניתן יהיה לדעת, וכבר בשלבים המוקדמים של התכנון, מהו פרק הזמן המתאים לטיול עצמו ואיזו ויזה רלוונטית. במידה ורוצים לשהות בתאילנד שהות ארוכה של יותר מחודש ימים, כדאי לבקש את הבקשה לוויזה בישראל ולא לעשות זאת בתאילנד עצמה, לאחר ההגעה (הארכת ויזה).
  • אם רוצים לטייל במדינות שכנות ורק לאחר מכן להגיע לתאילנד, יש לוודא שמוציאים את הוויזה מבעוד מועד ולהביא מהארץ שתי תמונות פספורט עדכניות (טיפ זה תקף לכל נסיעה: מומלץ לשאת בארנק תמונות פספורט. לכל צרה שתבוא…).
  • במידה ואתם מתכננים ירח דבש בתאילנד תדאגו מראש לכל המסמכים גם אצל בן/בת הזוג.